E-Arşiv Fatura Tevkifatlı Oluşturma
Merhaba Arkadaşlar ;
5000 TL ve üzeri bir fatura oluşturmak istiyorsunuz ve bu faturanız da tevkifat oranı,tevkifat kodu,tevkifatlı fatura eklemek istiyorsanız bu konuda sizlere yardımcı olacak görselleri aşağıda bulunan anlatımımızda vereceğiz.bu faturanızı kesmek için ilk olarak e-belge sitesinden e-arşiv fatura portalına girmeniz gerekecektir.sonraki işlemleri aşağıda ki adımları takip ederek yapabilirsiniz.
- ilk olarak e-arşiv portalına giriş yaparak yukarıda bulunan modül seçiniz kısmından e-arşiv fatura modülünü seçiyoruz sol menüde bulunan belge işlemleri – 5.000/30.000 TL fatura oluştur butonuna tıklayarak e-arşiv fatura oluşturma
- bölümüne geliyoruz.
- 2.aşama olarak önümüze gelen sayfada bize tarih fatura tipi vs seçenekler sunacaktır.eğer biz E-Arşiv Tevkifatlı Fatura kesecek isek burada fatura tipini tevkifat olarak seçmemiz gerekmektedir.aşağıda ki görsel de bulunan şekilde yapmanız gerekir.
- 3.aşama da fatura bilgilerini girdiğiniz stok v.s bölümüne geliniz.bu bölümün üstünde bulunan vergi seçiniz kısmından kdv tevkifat olanı bulup seçerek vergi ekle butonuna tıklayınız.ilgili görsel hemen aşağıda verilmiştir bu şekilde yapmanız gerekir.
- Kdv tevkifat seçtikten sonra satır kısmında sona doğru geliniz tevkifat kodunu size soracaktır.burada tevkifat kodunu seçerek faturanızı başarılı bir şekilde kaydedip gönderebilirsiniz.
Bu işlemlerin tümünü doğru bir şekilde yaptığınız takdirde E-arşiv tevkifatlı faturanızı oluşturmuş ve başarılı bir şekilde göndermiş olacaksınız.eğer bir hata veya sorun ile karşılaşıyorsanız aşağıda bulunan yorum yaz kısmından bizlere iletebilirsiniz en kısa sürede size yardımcı olacağız iyi çalışmalar.
Ben Bilgin Yıldız. Tevkifatlı faturayı inceliyorum. Ancak kdv koduna geldiğimde orada benim tatbik edeceğim 5/10 nispeti yok . Bana yardımcı olursanız sevineceğim. Saygılar.
Merhabalar Bilgin Hanım
Hangi sektörle alakalı çalıştığınızı belirtirseniz yardımcı olayım.
2.olarak fatura satış tipini tevkifatlı seçiniz daha sonra alt kısımda satır ekle kısmından mal ve hizmetinizi ekleyin.hemen üstünde bulunan vergi ekle bölümünden tevkifatı seçerek ekleyip satırdan tevkifat kodunu seçerseniz ve sayfayı yana doğru çekerseniz en sonda örn: 50/100 yazar..